Den infraröda bastun fördelar

Genom att höja din kärnkroppstemperatur med upp till tre grader kan en infraröd bastu leverera en lång rad fördelar. För det första är det den mentala boosten: lojala fans hävdar att de känner sig mer avslappnade, med minskad ångest och längre, djupare sömn.

 

Fysiskt sett kan infraröd bastu och bastufiltar bl.a. de från NordicHigh som kan erhållas här minskar inflammation, hjälper muskelåterhämtning och lindrar ledvärk och stödjer en viktminskningsplan genom att uppmuntra kroppen att bränna kalorier. Vissa tror också att kontrollerade svettsessioner har synliga fördelar för huden (även om vetenskapen ännu inte har backat upp detta).

 

Som Dr. Yannis Alexandrides MD FACS, grundare av 111 Skin förklarar, “termoterapi kan också vara fördelaktigt för dem som lider av mjukvävnadsskador och mild artrit och används ofta med terapeutiska effekter för att: öka kollagenvävnaden, minska stelhet i lederna, minska smärta, lindra muskelspasmer , minska inflammation och underlätta läkning.” Tanken är att genom att öka blodcirkulationen runt kroppen, tillförs vävnader de vitala proteiner, näringsämnen och syre som de behöver för att återhämta sig i optimal takt.

 

“Infraröd terapi är mycket mer praktiskt och effektivt när man läker delar av kroppen eftersom värmestrålningen direkt kan behandla området och fokusera på blodkapillärerna och neuronterminalerna”, tillägger Alexandrides. “Från en direktkontaktkälla, såsom infraröd, kan värmen överföra och penetrera huden för ett djupare lager av ledning.” En bastumatta som klarar allt detta hittar du på NordicHighs hemsida.

 

När det gäller vetenskapligt stöd är studier för närvarande sparsamma om fördelarna med infraröd bastu. Forskning finns och stödjer specifikt teknikens förmåga att öka humöret, sänka blodtrycket och lindra kronisk smärta, men studier har bara gjorts på små grupper av människor. Men totalt sett är domen lovande, utan några negativa effekter rapporterade.

 

Är infraröd bastu säker för alla?

 

Konceptet att direkt värma din kropp kan låta oroande för vissa, men hälsoexperter är överens om att det är liten risk förknippad med användning av infraröd bastu. (Tänk på att tekniken liknar den som används för att försiktigt värma neonatalsängar på sjukhus.)

 

Infraröd bastu rekommenderas dock inte för gravida kvinnor och alla med hjärtsjukdomar.

 

Var medveten om hur mycket vatten du dricker, då den intensiva svetningen så klart kan leda till uttorkning. Det är lämpligt att dricka ett glas vatten innan ett bastupass och ta små klunkar hela tiden.

You may also like